Поредната акция „Спри! Давам път на пешеходец“ проведе Горнооряховският младежки парламент

Мисия

04-06-2018, 14:37

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Съдействие на младежите оказа и Общината

Стотици стикери в рамките на кампанията „Спри! Давам път на пешеходец“ бяха раздадени в Горна Оряховица в Деня на детето. Акцията се организира от Горнооряховския младежки парламент с активното съдействие на Община Горна Оряховица. „Кампанията "СПРИ! Давам път на пешеходец" е вече с традиции в нашия град. Благодарение на Общината имаме отпечатани нови 1000 стикери по темата. Въпреки полаганите усилия, безразсъдните водачи се увеличават. Затова ние, дискутирайки проблема, стигнахме до извода, че трябва постоянно да се напомня на участниците в движението за лошите последици от необмисленото поведение по градските улици. Затова направихме поредната кампания за раздаването на стикери този път на първи юни - Деня на детето, като по този начин припомним на хората колко важно нещо е безопасността и сигурността на пътя и колко внимателни трябва да сме особено към децата“, споделиха младежите от Горнооряховския парламент

В рамките на кампанията бяха залепени стотици стикери по колите на жителите на Горна Оряховица, които посрещнаха инициативата с широка усмивка и подкрепа. Кампанията се проведе едновременно и в Левски, Варна и Димитровград.

Кампанията „Спри! Давам път на пешеходец“ за първи път се провежда във Варна на 15 септември 2015 г. Тогава са раздадени 9000 стикера. Целта на кампанията е да се повиши ангажираността на всички шофьори и да се припомни на участниците в движението да бъдат взаимно толерантни на пътя. Всеки, който се чувства съпричастен към акцията залепя стикера в задната част на автомобила си. Кампанията "Спри! Давам път на пешеходец!" се организира в памет на загиналите на пешеходни пътеки Лора от Варна и Ники от Русе. „Вярваме, че с общи усилия ще осъществим една толкова благородна кампания в името на сигурността на пътя“, казват момчетата и момичетата от Горнооряховския младежки парламент.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов