Търновски деца ще участват във Фестивала на радостта в Ястребино

Велико Търново Лайф

04-06-2018, 14:50

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Малчуганите ще се изявят на сцената и ще участват в състезания

Деца от центрове за настаняване от семеен тип в  Плевен и Велико Търново ще участват в 22-ия Фестивал на радостта, организиран от Обществен фонд „Детство“ със съдействието на спонсори и доброволци. От 5 до 12 юни . в Националния детски комплекс в с. Ястребино ще се съберат  135 деца на възраст от 4 до 12 години и техни учители и възпитатели. Тази година основната тема на фестивала е „Природата – наш общ дом.“

Децата ще се изявят на фестивалната сцена, ще гледат  спектакъл на Държавния куклен театър в Търговище ,  ще участват в състезания „Бързи, смели, сръчни”, ще творят в клубовете по приложно изкуство, музика, фотография,театър,ще разучават народни танци, ще се забавляват на дискотеката, ще играят на воля.На финала на празника ще бъде открита  изложба с детски творби  „Природата – наш дом” , последвана от гала концерт .За ръководителите организаторите са предвидили  сесия по арт-терапия.

Целта на фестивала е да акцентира върху ролята на изкуството за личностното развитие на децата от социални институции, за реализиране на творческия им потенциал; за преодоляване на проблеми в общуването им с деца и възрастни. Децата  изживяват радост, зареждат се с положителни емоции; повишава се самочувствието им.

Девизът на Обществен фонд „Детство“ е „Доброто ражда добро”.  Сдружението е удостоено е с благодарствена грамота на Националното сдружение на общините в България “...за всеотдайна грижа за децата с трудна съдба от всички български общини”.

До сега в проектите и програмите на Сдружението са включени близо четиристотин хиляди деца.

                                                  



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)