Мюзикълът „Четиримата близнаци” се завръща на сцената на търновския театър

Велико Търново Лайф

05-06-2018, 10:31

Снимка:

МДТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Артистите от МДТ изиграха и 60-о представление на „Карлсон и дребосъчето”

Мюзикъла „Четиримата близнаци” представиха на площада в Правец търновските артисти от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”. Музикалната комедия за малки и големи беше специален подарък от ръководството на Общината за Деня на детето 1 юни. В постановката на откритата сцена в Правец участваха солистите, оркестърът и балетът на търновския театър.

На празничния 1 юни артистите от МДТ изиграха и 60-о представление на детския спектакъл „Карлсон и дребосъчето”. С него те отправиха специален поздрав към малчуганите в Севлиево. С обичаното заглавие,  в което „оживяват” любимите герои от романите на Астрид Линдгрен, трупата е гостувала на семейната публика в десетки градове в страната, като професионалистите играят по две, дори три представления на ден.

За децата на Велико Търново отново ще бъде представен спектакълът „Четиримата близнаци” по музика на композитора Георги Костов. Представлението е на 7 юни /четвъртък/ от 18 часа в голяма зала на МДТ.

Мюзикълът е създаден по пиесата „Приказка за калпаците” на Панчо Панчев – Дядо Пънч, написана преди повече от 45 г. и играна от театрите на всички български градове, а и в много чужди държави. Музикалното произведение е създадено през 1997 г. по идея на проф. Светозар Донев. Неговият син Стефан Донев е режисьор на спектакъла на МДТ. Приказната сценография и костюмите са дело на художника Иван Токаджиев, бивш директор на БНТ и зам.-министър на културата. Диригент на постановката е Васил Вълчев, а хореографията е на Радослав Радев.

В мюзикъла участват оркестърът и балетът на търновския театър. В образите на четиримата близнаци Белчо, Черньо, Пъстрьо и Желчо се превъплъщава малкото голямо лъвче на Велико Търново Велин Михайлов. Братята са влюбени в Бонка, чиято роля изпълняват Валерия Пейчева. Стрина Гена играе Пенка Величкова, в ролята на бабата ще видим Диана Кюркчиева, а на чорбаджи Петко – Виктор Терзийски.

На 20 юни от 14 часа в голяма зала на МДТ ще бъде изиграно и най-новото заглавие в афиша на търновския театър – „Пипи Дългото чорапче”, а публиката отново ще се пренесе в шарения детски свят на въображението. Режисьор на спектакъла е Стефан Методиев, който е работил и по сценографията. Негова е и адаптацията на текста по романа на шведската авторка. В образа на щурата Пипи се превъплъщава актрисата Силвия Шекилова. Като нейните приятели Томи и Аника на сцената й партнират Георги Тодоров и Дария Йорданова. Дончо Дончев играе Блум, а Алфидин Раифов ще видим като Карлсон Гръмотевицата. Музика в спектакъла е на Михаил Шишков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов