С демонстрации на кучета откриха първия парк за домашни любимци в Горна Оряховица

Мисия

05-06-2018, 15:34

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Паркът бе оборудван от доброволци от Горнооряховския младежки парламент

Първият парк за разходка на домашни любимци в Горна Оряховица вече е официално открит. Той се намира в парк „Николай Панайотов“. Площадката бе открита от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, който благодари за съдействието на Горнооряховския младежки парламент и Многопрофилна ветеринарна клиника „M-Practice“ и пожела съвместното сътрудничество да продължи. „Вече е намерен терен близо до Детския кът, където също ще бъде изграден парк за кучета. Ще създадем условия за домашните любимци, надявам се стопаните им да се грижат за опазването и чистотата“, каза инж. Добрев.

Паркът за разходка на кучета в Горна Оряховица бе оборудван от доброволци от Горнооряховския младежки парламент. С активната подкрепа и съдействие от Община Горна Оряховица, която осигури мястото и материалите, младежите изработиха съоръженията за забавление на домашните любимци. За направата им, момчетата и момичетата използваха отпадъчни и екоматериали. Част от тях са закупени от „САГА 2000“ ООД, а гумите са осигурени от фирма АСТ. В работата не се включиха други горнооряховчани, но от Младежкия парламент се надяват техните съграждани поне да опазват и стопанисват изграденото, за да могат домашните любимци да имат чисто и поддържано място за игра. И за да бъдат още по-полезни на горнооряховчани, от младежите вкараха образователен елемент при откриването – на присъстващите бяха обяснени задълженията на всеки собственик на домашно куче да го регистрира, ваксинира, да полага ежедневни грижи за него, но най-вече да го обича. За разясненията доброволците бяха подкрепени от д-р Полина Симеонова от Многопрофилната ветеринарна клиника „M-Practice“, която даде много полезни съвети на присъстващите на откриването стопани на кучета. От клиниката бяха осигурили и награди за домашните любимци.

След откриването на площадката, имаше демонстрация на кучета.

Двегодишната немска овчарка Цезар, която вече има доста полицейски акции по издирване и охрана, демонстрира първа как се ползва новия кучешки парк. Полицейското куче показа как се използват съоръженията, които са не само за забавление, но и за обучение на домашните любимци.

След Цезар, своите умения демонстрираха кучетата Дъдли и Катя. Дъдли е 2,5 –годишен албинос и е глух, но прекрасно общува със своя стопанин Деян Гайдаров с помощта на знаците и дава добър пример на по-младите кучета в компанията.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов