Кариерен форум в Павликени насочи учениците към желаната професия

Животът

05-06-2018, 17:55

Снимка:

община Павликени

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Събитието се организира по идея на Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма

За първи път в Павликени се проведе информационна среща за възможностите за професионално ориентиране и кариерно развитие на младите хора. Събитието се организира по идея на Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма с подкрепата на Постоянната комисия по образование, култура и духовни ценности към Община Павликени и с активното участие на двете средни училища в града – СУ „Бачо Киро“ и ПГАТ „Цанко Церковски“.

На информационната среща присъстваха представители на фирми от града и региона. Двете средни училища презентираха своето актуално състояние и представиха предимствата си пред участниците в срещата, а доброволци предложиха тестове за професионално ориентиране.

Заместник-кметът на община Павликени инж. Венцислав Иванов приветства участниците в срещата и подчерта, че е добър знак партньорството между училищата и местната власт. По думите му дълго време слушаме за „пропастта“ между бизнеса и образованието, че няма добре обучени кадри, че няма лоялни работодатели. Той изрази надежда този форум да помогне на младите хора да направят своя избор в съответствие с нуждите на бизнеса в региона. Заместник-кметът подчерта, че в хода на своето образование младежите трябва да направят някои важни избори - на кои предмети да наблегнат, къде да положат повече усилия и кои дейности им се отдават по-лесно. „Да се квалифицирате така, че работата да ви търси, а не вие нея“, каза в заключение инж. Иванов.

Ваня Лазарова от Младежки информационно-консултативен център при Младежки дом Велико Търново сподели, че освен информационния характер на срещата, тя има за задача да насочи вниманието на младите към неформалното образование.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов