Янислав Василев от Гимназията по туризъм отново победител в Национален конкурс

Животът

06-06-2018, 10:50

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Още трима младежи от областта са сред призьорите на „Лятно европейско училище“

Националният конкурс „Лятно европейско училище“ обяви своите победителите. Това са 54 млади хора на възраст от 16 до 21 години от цялата страна. Надпреварата е част от инициативата „Европейско междучасие“ на евродепутата Светослав Малинов и бе на тема „Другите европейци“.

Кандидатите трябваше да напишат интересен текст между 150 и 300 думи, който да се фокусира върху една от държавите членки на Европейския съюз и нейни културни, социални, исторически или други особености, с приложено тематично изображение.

Критериите, по които са оценявани творбите са грамотност, оригиналност, увлекателен изказ.

От 5 до 9 юли победителите ще бъдат в Панагюрище, за да опознаят EС, екипния дух и работата със социалните мрежи.

Янислав Василев, ученик в XIклас, специалност „Кетъринг“ и още трима млади хора от Великотърновска област са сред победителите - от ПМГ „Васил Друмев“, СУ „Цанко Церковски“ и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

„Малта – страната на рицарите“ - така Янислав е озаглавил своята кандидатура.          Ученикът на Гимназията по туризъм описва интересни факти от историята, географията, членството й в ЕС, обектите на ЮНЕСКО на най-малката държава в Евросъюз.

Интересите и хобито на бъдещия професионалист в ресторантьорството е кулинарията. Това е причината за проучването на малтийската кухня, описани в творбата му.

Учителят, подготвил Янислав Василев, е инж. Славка Проданова.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов