Плувците на „Царевец ВТУ” заеха всички призови места при момичетата на Държавното в Пазарджик

Спорт

06-06-2018, 13:11

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Николай Куцаров стана втори в турнира "Златоперки"

85 състезатели от 10 клуба, сред които 35 момичета и 50 момчета, участваха в Държавно първенство по двубой за деца на възраст до 14 години. В Пазарджик „Царевец ВТУ” се включи с 9 момичета и 3 момчета.
В индивидуалното класиране Ралица Митева стана шампионка, следвана от съотборничките си Донна Папазова и Елица Куковска. Другите момичета от великотърновския клуб се класираха, както следва.
Магдалена Василева е пета, Таня Недялкова- шеста, Виктория Трайкова- осма, Вероника Христова- десета, Илияна Джурова- дванайсета, Илиана Петрова- четиринайсета. Трите тима от „Царевец ВТУ, съставени от по три момичета, са класираха на първите три места в отборната надпревара.
„По този начин всички призови места при момичетата бяха заети от наши състезателки. До сега не сме имали подобно класиране. А и мисля, че и никой друг клуб не е правил подобно нещо“, коментира треньорът Панайот Паздерков.
При момчетата индивидуално Калоян Христов е осми, Мартин Христов- девети, Кристиян Христов е – 22- ри. Отборно тримата са пети.
Междувременно Самуил Николов стартира в международния турнир по плуване "Black See Cup" в град Варна при юношите младша възраст. Там той спечели дисциплината 50 метра гръб и е трети на 100 м гръб, а във финала при мъжете на 50 м гръб финишира на четвърто място.

Други състезатели на „Царевец ВТ“ стартираха в турнира по плуване "Златоперки", проведен на басейн "Спартак" в столицата. Състезанието бе за деца родени 2008 и 2009 г. и събра 230 плувци от 32 клуба
От старата столица се включиха Калина Донева, Наталия Здравкова, Николай Куцаров, Камен Димитров и Йоан Христов.
Николай Куцаров взе сребро на 50 м гръб и бронз на 50 м св. стил, а на 50 м бътерфлай е четвърти. В комплексното класиране от четирите старта Николай е втори от 69 момчета.
„Другите ни състезатели не се класираха в призовата тройка, но записаха лични постижения и помогнаха на клуба да заеме десето място в отборната надпревара“, разказа Панайот Паздерков.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)