Руски творци канят на изложба „На България с любов” в Търново

Велико Търново Лайф

07-06-2018, 08:30

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Експозицията ще остане на разположение на великотърновци до 12 юли.

Изложба на трима руски художници под надслов „За България с любов” се открива на 12 юни в 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” във  Велико Търново.

Олга Рибакова е родена в Екатеринбург. Завършила е Държавния университет в Томск, специализирала в областта на психологията. През годините на живота си в Сибир работи като редактор, журналист и ръководител на публична организация. През 2010 г. се премества в България, където започва кариерата си като художник. Учи в Школата по живопис и графика (Москва) в Студиото за съвременно импресионизъм (Владивосток). В момента нейните картини са не само в България, но и в Холандия, Великобритания, Съединените щати.

 

Владимир Рибаков е роден в г. Саров, област Нижни Новгород. Учи в Държавния университет в Томск, Факултета по физика и технологии. Работил е в строителството, нефтените полета и е ангажиран в частния бизнес. Повече от 10 години се интересува много от фотография. Любимият жанр е пейзажът. Фотографира в Алтай, Италия, Индия, Тайланд, Холандия и, разбира се, в България.

 

Татяна Пачгина е родена в град Ижевск. От детството си обича да рисува, завършила е художествено училище  висше образование в областта на връзките с обществеността и рекламата. Работила е като рекламен директор в Ижевск и Москва. Повече от 10 години живее в Европа, а великолепната българска природа я вдъхновява да рисува.

Изложбата  ще остане на разположение на великотърновци до 12 юли.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов