Проф. Николай Овчаров получи Почетния знак на Стопанска академия

Мисия

08-06-2018, 17:37

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Започна симпозиумът „Древното наследство и опазването му в България“

Проявите от дванадесетото издание на „Орел на Дунава” продължават в Зала „Булстрад” на СА „Д. А. Ценов”, където се провежда симпозиум на тема: „Древното наследство и опазването му в България“. Лектор е специалният гост на фестивала проф. Николай Овчаров, който на официалното откриване, по-късно тази вечер, ще получи наградата „Орел на Дунава“, за принос в опазване на културно-историческото наследство. След неговата впечатляваща лекция във връзка с проекта "Мисия България", чрез който заедно с проф. Пламен Павлов популяризираха в 10 държави приносът на България към световната цивилизация, Асоциацията на дунавските общини „Дунав“ ще представи културно-историческия маршрут "Римска граница на територията на трансграничния регион Румъния-България", където естествената сцена на "Орел на Дунава" - „Нове“  е включен сред основните обекти на маршрута.

Като домакин на събитието, Ректорът на СА „Д. А. Ценов“ доц. д-р Иван Марчевски приветства скъпите гости и връчи на професор Николай Овчаров и на изпълнителния директор на АДО „Дунав“ Мария Цанкова почетния знак на Академията.

На симпозиумът присъства и народният представител д-р Станислава Стоянова, която е многогодишен преподавател в СА „Д. А. Ценов“.

В чест на Фестивала и във връзка с проведения симпозиум, домакините от СА „Д. А. Ценов” са обявили днес Ден на отворените врати в Академичния музей, към висшето учебно заведение и всеки желаещ може свободно да го посети.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов