Талантливи деца подаряват концерт на Ксилифор днес

Велико Търново Лайф

09-06-2018, 09:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изявата е плод на обмен между търновската школа „Елита” и шуменската „Да”

Съвместен концерт организират две вокални школи от Шумен и Велико Търново – студио „Да” и „Елита”. Талантливите деца ще подарят своите изпълнения на старостоличани и гости от 18 часа днес, а събитието ще бъде на открито. В парка „Ксилифор” те заедно ще изпълнят съвременни хитове и филмова музика, съобщи за Общинското радио вокалният педагог Петя Василева, ръководител на музикална школа „Елита”-Велико Търново. На сцената край езерото ще се качат близо 50 деца. Публиката ще се наслади на съвместното изпълнение на прекрасната песен „Heal The World” на Майкъл Джексън.

Изявата е резултат от превърналия се в традиция културен обмен между двете школи. През месец декември и на 21 април те организираха две съвместни изяви.

Петя Василева работи с около 45 деца, с които в момента подготвят годишния концерт на „Елита”, предвиден за края на месец юни. Предстоят им и изяви в България и чужбина. От школата очакват и една от най-известните поп звезди в България да гостува във Велико Търново, но коя ще е тя, ще издадат по-късно, загатна Петя Василева. През най-топлите месеци Музикална школа „Елита” организира и летния лагер, който тази година ще бъде в планината.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов