Цветан Цветанов уважи Празника на горнооряховския суджук

Мисия

09-06-2018, 18:57

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На събитието присъства и кметът на Велико Търново Даниел Панов

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов присъства на празника на горнооряховския суджук. Уникалното кулинарно изложение се провежда за поредна година в Горна Оряховица. Заедно с Цветанов бяха домакинът на събитието и кмет на града Добромир Добрев, кметът на Велико Търново Даниел Панов, народните представители от ГЕРБ-Велико Търново Клавдия Ганчева и Станислава Стоянова, областният управител проф. Любомира Попова, заместник-областният управител Детелина Борисова и кметът на Лясковец Ивелина Гецова.

„Традиционният за региона горнооряховски суджук е една от първите защитени географски марки у нас – нещо, което успяхме да постигнем в първия мандат на ГЕРБ. Географското разпределение на подобни продукти е наша идентичност и популяризирането на тази марка води до още по-голяма разпознаваемост на региона и превръщането му в добра туристическа дестинация“, посочи Цветан Цветанов.

Председателят на най-голямата парламентарна група поздрави горнооряховския кмет Добрев за това, че през годините съхранява тази традиция, превърнала се в емблема на Горна Оряховица.

„С  работата си, екипа си и подкрепата, която има от общинските съветници и правителството, заедно с европейската солидарност, кметът Добрев ще продължи да развива града, за да става все по-хубаво и приятно място за живеене“, категоричен бе Цветанов. Той подчерта, че вече са видими резултатите от реализирания проект на стойност над 5.5 млн. лв. за подобряването на градската среда. „Част от тях са вложени в парк „Детски кът“, който стана наистина фантастичен“, изтъкна той.

По време на празника Цветан Цветанов разговаря с десетки жители и гости на Горна Оряховица. Той се наслади и на изпълненията на местни и гостуващи състави, чиито концерти са част от богатата културна програма на събитието.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов