ОУ „Христо Ботев” с наградата на председателя на местния парламент за масово участие в „Движи се и победи”

Мисия

10-06-2018, 14:00

Снимка:

РЗИ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Да бъде въведен велопоход в есенният етап на кампанията предлага Венцислав Спирдонов

Наградата на председателя на Великотърновския общински съвет  -Венцислав Спирдонов, в пролетния етап на кампанията „Движи се и победи” за най-масово участие в нея получи ОУ „Христо Ботев”. Това стана на специалното тържество в Регионалната здравна инспекция. В походите активно участваха още основните училища „П.Р.Славейков” и „Димитър Благоев”, Центровете за настаняване от семеен тип в старата столица и Центърът за работа с деца в Малък чифлик. Специалната награда за най-малък участник в инициативата отиде при две четиригодишни момичета – Дария Николова от ДГ „Слънчев дом” и Ана-Мария Веселинова от ДГ „Здравец”.  90-годишният Христо Христов получава специалната награда за най-възрастен участник. Чрез жребий той бе изтеглен и в категорията за непушач.

Наградата на регионалния координатор на Министерството на младежта и спорта бе изтеглена сред 149 туристи на възраст до 29 години и отиде при Памела Петрова. С награда на Младежкия дом за най-активен участник в спортно-туристическия празник в Ксилифор от тържеството си тръгна Габриела Ангелова. В различните възрастови групи печеливши в жребия се оказаха – Невзат Помаков, Ради Манолов, Никола Иванов, Милчо Пънов, Пенка Донева. Наградата при семействата в кампанията  „Движи се и победи” отиде при Мария Коевска и Свилен Димитров. Поощрителната награда при участниците, преминали само един маршрут, взема Диана Джонгова.

Да бъде въведен в есенният етап на кампанията „Движи се и победи” и велопоход по подходящ маршрут, предложи Венцислав Спирдонов – председател на Великотърновския общински съвет,  на тържеството за нейния финал в Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. Като евентуален маршрут той визира трасето Шемшево – Пушево.

След  церемонията за теглене на жребия с наградите в кампанията, бяха отчетени и победителите в проведеното състезания „Лъвски скок” по време на спортно-туристическия празник в Ксилифор. Председателят на Общинския комитет „Васил Левски” във Велико Търново – Румен Петров, обяви заелите първите места в различните възрастови групи – Калин Енчев, Васил Илиев, Ивайло Иванов, Мери Юсмедова и Гена Енчева.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов