Кметът на село Овча могила бе на учебно посещение в Страсбург

Мисия

12-06-2018, 11:02

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Пътуването е награда за отличените иновативни практики от Съвета на Европа

На  4 и 5 юни  беше организирано учебно посещение в Страсбург за победителите в българското издание на Програмата за най-добра практика в местното самоуправление. В делегацията бяха включени представители на шест общини, на които е присъдена награда от Съвета на Европа  за иновативни политики.

Община Свищов получи втора награда за описанието на иновативната за България практика: „Кризисен център към кметство Овча могила, община Свищков“ и беше представлявана на посещението в Страсбург от Нели Великова – кмет на с. Овча могила и пряк ръководител на Кризисния център.

Делегацията беше приветствана от г-жа Юта Гуцков – директор на Департамента по добро управление към Съвета на Европа и г-жа Силвия Иванова от Център за експертиза в местното самоуправление.

Проведени бяха срещи в Конгреса на местните и регионални власти, в отдел „Гражданско общество“ и в Европейския съд по правата на човека. Делегацията се срещна с дипломати от Постоянното представителство на Република България в Страсбург, запозна се с Програма „Интеркултурни градове” и разгледа Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и Конгреса на Съвета на Европа.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов