Танцьори и певци от пет държави идват в Горна Оряховица за фестивалите „Раховче” - velikotarnovo.utre.bg

Танцьори и певци от пет държави идват в Горна Оряховица за фестивалите „Раховче”

12 юни 2018, 13:10 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Горна Оряховица

Стартът им ще даде пъстро дефиле на 19 юни

С пъстро дефиле по пл. „Георги Измирлиев” на 19 юни (вторник) в Горна Оряховица започват ХІV Международен фолклорен фестивал „Раховче” и ХVІ Детски фестивал на изкуствата „Раховче”.

Преди да стартират фестивалните вечери на 16 юни (събота) от 18.00 ч. ще се проведе ІХ Национален фестивал на фолклорните танцови групи „Фолклорна броеница“, а на 18 юни (понеделник) от 20.00 ч. е Годишният концерт на съставите от НЧ „Братя Грънчарови – 2002”.

Дефилето на съставите участници в Международния фестивал „Раховче” ще започне на 19 юни в 18.00 ч. и ще премине по пешеходната зона в центъра на града. Организатори на фестивалите са НЧ „Братя Грънчарови - 2002” и Община Горна Оряховица. Официалното откриване е насрочено за 20.00 ч. на сцената на Летния театър. Фестивалите ще преминат под патронажа на кмета инж. Добромир Добрев.

В ХІV издание на Международния фестивал ще се включат участници от Грузия, Полша, Украйна, Сенегал и България. В ХVІ Детски фестивал на изкуствата „Раховче”, ще участват деца от цялата страна.

От 20 до 23 юни всяка вечер от 18.00 ч. на открита сцена пред Художествена галерия „Недялко Каранешев” горнооряховчани ще могат да наблюдават концерти на различни състави, участници във фестивалите. От 19.00 ч. и от 20.00 ч. (на 21 юни) фестивалните вечери ще продължават на сцената на Летния театър. Гала концертът на участниците и закриването на двата фестивала ще се състои на 23 юни (събота) от 19.00 ч. на сцената на Летния театър.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета