5 000 лв. за църквата в село Червена отпусна дирекция „Вероизповедания” - velikotarnovo.utre.bg

5 000 лв. за църквата в село Червена отпусна дирекция „Вероизповедания”

12 юни 2018, 16:17 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

201 000 лв. са средствата за целеви ремонти на църковните храмове в Свищовска община за 3 г.

Дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет за пореден път гласува доверие на община Свищов и отпусна 5 хиляди лева за църковния храм  „Света Параскева”  в село Червена. Това е вторият транш за Общината през 2018 г.. В началото на годината бяха отпуснати 60 хиляди лева за седем църкви и един манастир.

Припомняме, че от 2016 година насам по инициатива на Общинското ръководство и кмета Генчо Генчев, на кметовете на кметства в общината и на църковните настоятелства на храмовете бяха изпратени писма с молба за финансова помощ до дирекция „Вероизповедания”. Резултатът не закъсня и храмовете получиха одобрение за държавна помощ. През 2016 година за храмовете в общината бяха отпуснати 39 хиляди лева, а през 2017 година – още 97 хиляди лева. С новите траншове през 2018 година, средствата за целеви ремонти на църковните храмове в Свищовска община възлизат на 201 хиляди лева.

Благодарение на усилията, които полага общинското ръководство, храмовете в община Свищов стават все по-приветливи за миряните, предоставят по-добри условия за богослужения и уединение на вярващите при молитвите им към Бога.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета