Кастрират безплатно кучета в новата амбулатория на общинския приют

Мисия

13-06-2018, 10:47

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

40 шаровци са осиновени от приюта от началото на годината

С лицензирана амбулатория вече разполага общинският приют за кучета, който се намира между великотърновските села Шемшево и Пушево. Тя е оборудвана със съвременна технология и бе открита преди броени дни. В новото медицинско помещение ветеринарен екип ще кастрира безпризорните четириноги. Досега тази услуга бе изпълнявана от външна фирма. В компетенциите на последната ще остане единствено транспортирането на животните, прибрани от улиците.

Откриването и оборудването на амбулаторията е част от мерките за намаляване на популацията от бездомни четириноги.

В приюта безплатно ще бъдат кастрирани също дворни и домашни кучета. Необходимо е стопаните им да подадат предварителна заявка, като се свържат с отдел „Екология“ в Община Велико Търново на телефон 062/619-502.

40 шаровци са осиновени от приюта от началото на годината. Техните нови стопани са предимно млади хора, както и семейства с малки деца. 57 са кучетата, които живеят понастоящем в обекта. Всяко животинче разполага с отредено място за сън, получава храна два пъти дневно и може да играе в достатъчно широк двор. Гарантирани са и здравните грижи, благодарение на ветеринарния екип в приюта.

Общинският приют бе създаден по инициатива на кмета на Старата столица Даниел Панов и работи вече трета година. „Осинови от Велико Търново“ е страницата в най-популярната социална мрежа – Фейсбук, където всеки може да се запознае с бъдещия си домашен любимец.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)