Свищовски ученици се срещнаха с Лео Бианки

Велико Търново Лайф

13-06-2018, 11:40

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Бъдещите готвачи и ресторантьори бяха очаровани от италианеца

„Готвенето е магия“ – така определиха срещата си с Лео Бианки учениците от СПГ „Алеко Константинов“ в Свищов

Във връзка с посещението си в Свищов, по повод античния фестивал „Орел на Дунава“, майсторът на италианската кухня Лео Бианки посети и Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“, където се срещна с бъдещи готвачи и ресторантьори. За учениците бе истинско удоволствие да се запознаят с чаровния и усмихнат италианец, който им разказа за нелекия си път към успеха и за това, че страстта към кухнята, готвенето и естетиката са го превърнали в истински професионалист.

Бъдещите кулинари от СПГ „Алеко Константинов” с интерес слушаха разказа му, задаваха му въпроси, свързани както с готвенето, така и с живота, и интересите му. Тяхното любопитство бе задоволено от Лео Бианки, който ги насърчи да се развиват непрекъснато. Самият Лео каза, че постоянно търси начини за повишаване на кулинарните си умения, защото съвременният клиент търси съвършения вкус. В съвременния свят приготвянето на храна може да бъде сравнено с изкуство. Да създадеш един кулинарен шедьовър от обикновени, на пръв поглед, хранителни продукти, да постигнеш балансирания вкус и красотата за сетивата е цел, която се преследва от всеки готвач.

Срещата приключи с раздаване на автографи и покана, към бъдещите ресторантьори, да гостуват в неговите ресторанти, където на практика да видят професионалните умения на корифея на италианската кухня в България.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов