Театър ВЕСЕЛ представя „Задави се Меца”

Велико Търново Лайф

14-06-2018, 09:43

Снимка:

Държавен куклен театър Търговище

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостува Държавен куклен театър – Търговище

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 16 юни от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакълът на Държавен куклен театър – Търговище „Задави се Меца“. Това е последният спектакъл от поредицата от куклени представления за семейна публика в старата столица, включении в празничния двадесети сезон на търновските кукленици.

Драматизацията и режисурата са на Дарин Петков. Сценографията и куклите са на доайена на българския куклен театър, прославил българската сценографска школа по света арх.Иван Цонев. Музиката е дело на Светла Иванова. Ролите са поверени на Цветина Иванова, Мария Костова и Христо Златанов.

„Както Меца яла, в тясното й гърло крива кост се спряла. Ревнала Мецана:                                                                                                                  – Тичайте! Умирам, братя и сестрици!                                                                                                       Дошъл Кумчо Вълчо. 

– Какво ти е, Мецо?

– Лошо, Вълчо, лошо! В гърлото ми тука една кост се спряла…

– Не плаши се, сестро! Туй често се случва. Бързичко си яла.

– Ти брат, ти сестрица! Кажи, Кумчо Вълчо, как да се избавя?

– Преглътни водица!...“

А какво ще се случи с Мецана?... Кой ще помогне – Кума Лиса, Ежко Бежко или Щъркът?... Брилянтният текст на класика на детската ни литература Ран Босилек е талантливо интерпретиран в забавната и поучителна сценична реализация на търговищките кукленици. Един спектакъл, в който има по нещо и за малките, и за вече порасналите деца...

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)