Апелативният специализиран съд остави в ареста собственика на мандрата в Елена

Крими

14-06-2018, 16:50

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стефан Василев бе арестуван заради укрити 900 000 лв. данък

Апелативен специализиран наказателен съд е потвърдил определението от 07.06.2018 на Специализирания наказателен съд, с което по отношение на собственика на мандрата в Елена Стефан Василев е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът, след като се запозна с доказателствата, намира , че има опасност обвиняемият да извърши престъпление. „Реалната опасност се извежда от тежестта на повдигнатите обвинения, които са две, второто от които за продължавана престъпна дейност, гласните и писмени доказателства, размера на данъчното задължение от 900 000 лева, с което е ощетена данъчната система на Република България с оглед предполагаемия предмет на разследване.” – се казва в съдебното определение, което е окончателно и не подлежи на обжалване.

Стефан Василев беше арестуван при специализирана полицейска операция и беше обвинен в организирането на престъпна група за укриване на данъчни задължения. Според обвинението само за първите 4 месеца на 2018 г. мандраджията е укрил 900 000 лв. налог.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов