Горнооряховски ученици участваха в модно ревю от рециклирани материали в Торино

Мисия

15-06-2018, 09:45

Снимка:

СУ "Георги Измирлиев"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С част от моделите планират да направят изложба в училище

Ученици от СУ „Георги Измирлиев”, Горна Оряховица, участваха в среща по проект на Еразъм Плюс „Влиянието на консуматорството върху природата” в град Торино, Италия. Шест деветокласнички, заедно с техни връстници от Италия, Чехия и Румъния, обсъждаха проблемите на консуматорското ни общество и влиянието му върху околната среда.

На срещата беше организирана изложба на бижута, изработени от рециклирани материали. Учениците ни участваха и в модно ревю с дрехи, чанти и бижута, направени от пластмасови торбички, стари компакт дискове, копчета и други отпадъчни материали. Моделите на българските ученици заслужено обраха овациите на деца и учители от партньорските училища заради атрактивния си вид и изобретателността на децата ни. Те представиха рокли, поли, дамска чанта, бижута, колани и аксесоари за коса, които изглеждаха като изрязани от модно списание. Бяха представени и модели, изработени от четвъртокласници от клуба по тъкчество по национална програма „Твоят час” към СУ „Георги Измирлиев”.

С част от моделите, показани на ревюто, учениците от Гимназията планират да направят изложба в училище.

Участниците по проекта посетиха и завод за преработка на отпадъци за добиване на електроенергия и топла вода, който захранва стотици хиляди домакинства в района на Торино.

Учениците в СУ „Георги Измирлиев” работят по още три проекта по програма Еразъм Плюс по теми като борбата против насилието, културното наследство на Европа, алтернативни източници на енергия. Това дава възможност на децата да посещават различни страни и да опознават начина на живот на техните връстници в Европа, както и да подобрят уменията си за комуникация на чужди езици.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)