Проект на ПГСАГ „А. Попов” е представен като успешна практика на европейски форум

Животът

16-06-2018, 16:00

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В класацията са участвали с по два проекта по „Еразъм +” от всяка страна членка на ЕС

Проект на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия във Велико Търново е класиран на първо място от Службата на европейската кредитна система в професионалното образование и обучение в Лондон, съобщи директорът на училището инж. Марин Цонев. Автор на проекта, озаглавен „Реставрация на архитектурни паметници – съвременни тенденции” е учителката Теодора Иванова. Реализиран е в партньорство с организация в португалския град Брага. Идеята е изпълнена от десетокласниците в специалност „Интериорен дизайн” Мирослава Драшкова и Павел Ванев.

В класацията са участвали с по два проекта по „Еразъм +” от всяка страна членка на ЕС. Работата на търновския екип е оценена като най-добра първо от Центъра за развитие на човешките ресурси. По-късно идва и първото място, обявено от централата на ECVET. Учениците получават покана да презентират чертежите си на форум в рамките на българското европредседателство.  Представянето на проекта като успешна добра практика е  направено вчера в София.

Още един възпитаник на гимназията печели специална награда от участието си в конкурса за изработка на компютърни рисунки, организиран от евродепутата Мария Габриел. Това е Кристиян Иванов от  XI клас  „интериорен дизайн”.

По над 25 проекта с европейско финансиране е работило учебното заведение през последните години и всички са успешни, подчерта инж. Цонев. В момента се подготвя нов проект с германска обучителна институция. Темата е „Саниране на вече съществуващи сгради”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов