Над 350 млади акробати мерят сили в Държавния индивидуален шампионат в Горна Оряховица

Спорт

16-06-2018, 14:52

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Първенството се провежда в Спортна зала „Никола Петров“

Над 350 състезатели от 18 български клуба мерят сили в Държавния индивидуален шампионат по акробатика за възрасти 6-8, 9-11 и 6-14 години, чийто домакин днес и утре е Горна Оряховица. Първенството се провежда в Спортна зала „Никола Петров“, която още рано тази сутрин бе изпълнена до краен предел. Състезанието започна с изпълненията на момчета и момичета 6-8 и 9-11 години. Прекъснато бе за кратко за да бъде официално открито от новия генерален секретар на БФСП Недко Костадинов. Той е бивш състезател и медалист от ЕП в Гърция през 2009 т. На откриването присъстваха също кметът на Общината инж. Добромир Добрев, който приветства състезателите и им пожела успех, селекционерът на националния отбор Драгомир Драганов, доайенът на акробатиката в Горна Оряховица Иван Стойчев и инж. Петя Богданова, директор на ОП "Младежки дейности, спортни имоти и прояви".

В продължение на два дни в състезанието ще участват деца от големите клубове в България - КСА „Орел” (Айтос); бургаските КСА „Нефтохимик 2011”, КСА „Бургас”, СКА „Акро Джъмп” и КГС „Черноморец”; СКЧА Ботевград; КСА "Акрос" Варна; КСА "Джим Денс" Горна Оряховица; СК „Олимп” (Лом); КСА „Плевен”; АК „Локомотив” (РусеЧ; КСА „Спортист” (Своге); СКА „Стефан Данчев” (Сливен); КСА ЦСКА (София); СКА „Акро –Тамп” (София); СКСГА „Светкавица” (Търговище); КГС „Юнак” (Хасково) и домакините КСА „Акро Нова” (Горна Оряховица).

Всяка година състезателите се увеличават. Тази година на държавния шампионат се състезават с 80 повече млади акробати от миналата. В страната се създадоха и два нови клуба – в Плевен и Бургас, а това е добра атестация за спортната акробатика. Подготовката на децата е много по-добра, което също ни радва, коментираха от БФСА. По преценка на членовете на федерацията, в Горна Оряховица се правят едни от най-силните турнири.

След отборното състезание днес, ще се проведат индивидуалните финали. На 17 юни ще е турнирът „Млад акробат” за 6-14 годишни. Началото е в 10 часа.

Държавният шампионат се организира от Българската федерация по спортна акробатика, под домакинството на КСА „Акро Нова“ и със съдействието на Община Горна Оряховица.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов