Футболистите на „Етър“ спечелиха турнира за деца 2008/2009 г.

Спорт

16-06-2018, 16:31

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Играчите на „Локомотив“ останаха втори

Младите футболисти на „Етър“ спечелиха турнира за деца 2008/2009 г., организиран от Зоналния съюз на БФС. В надпреварата се включиха общо 8 отбора от областта, а домакин на турнира за пета година е Горна Оряховица. Срещите се играха на представителния стадион „Локомотив“.

Организаторите са осигурили отлични условия за игра на децата. Този турнир е назначен от София, специално за Горна Оряховица, защото тук условията са наистина много добри, коментираха от ЗС на БФС.

Финалът на турнира бе между отборите на „Етър“ (Велико Търново) и „Локомотив“ (Горна Оряховица). След оспорвана борба и гол през второто полувреме, болярчетата се наложиха с 1:0 над „локомотивчетата“. Горнооряховските деца останаха на второ място в класирането. Трети са футболистите на „Белица“ (Килифарево), победили с 5:1 отборът на Павликени, които останаха на четвърто място. Пети се класираха децата на „Изгрев 93“ (Царевец), които след изпълнение на дузпи след редовното време се наложиха над „Алекс ОК“ (Шемшево), останали шести. Седми са „Академик“ (Свищов) след победа на 3:0 над „Левски“ (Стражица).

Всички отбори получиха екипи и топки осигурени от Българския футболен съюз. Наградите им бяха връчени от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, председателя на ЗС на БФС Бончо Генчев, който пожела на всички млади състезатели да станат майстори като футболистите, които сега гледат на Световното, представителят на УС на „Локомотив” Николай Цачев, управителят на ОП „Спортни имоти и прояви” инж. Петя Богданова.

Връчени бяга и три индивидуални награди. За най-добър вратар бе отличен Вилислав Михайлов от „Етър“. Неговият съотборник Пламен Тишков получи приза за най-добър защитник. За голмайстор на турнира бе определен Йоанис Аргирис от „Локомотив“, вкарал общо 7 гола в първенството.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов