Алумни клуб „Легендите” вече с „двуразови” годишни срещи в Стопанска академия

Животът

19-06-2018, 12:59

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Възпитаниците на вуза показаха футболно майсторство

Първият алумни клуб към Асоциацията на възпитаниците на свищовската Стопанска академия – „Легендите” вече ще провежда „двуразови” годишни срещи в родната Алма матер. Това решение бе взето на последната среща, проведена през м. юни 2018 г., в която участваха най-възрастните членове на клуба. Учреден през 2005 г. от различни генерации възпитаници на свищовското висше училище със специално отношение към футбола, алумни клуб „Легендите” провежда всяка година другарски срещи с участието на бивши състезатели от студентските отбори по футбол на Стопанска академия, завоювали шампионски титли от национални студентски игри (1982-1983 г. и 1989-1990 г.) и от отборите-медалисти (1996-1998 г.).
По традиция, и в тазгодишната другарска среща специално внимание бе отредено на „Цар Футбол”. Запазили през годините добра спортна форма, най-възрастните легенди отново излязоха на зеления терен в Корпус Юг за да изживеят за пореден път тръпката от любимия спорт. Разпределени в два равностойни отбора, те показаха футболно майсторство и след оспорвана игра завършиха с резултат 11:11.

Подобно на футболните първенства, които имат два полусезона – пролетен и есенен, участниците в тазгодишната среща решиха клубът да се събира два пъти в годината – през пролетта и през есента. Идеята бе на участвалите в срещата Емил Хайлезов на 63 год. от Видин, Антон Цонев на 62 г. от Търговище и Петър Бялков на 61 г. от Свищов, и бе приета с радост и ентусиазъм. Следващата среща на „Легендите”, в която ще участват всички възрастови групи, е предвидена за 13 октомври 2018 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов