Община Свищов с двудневна програма за празника на града

Мисия

19-06-2018, 15:19

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Край Дунава отбелязват 141 години от освобождението

На 27 юни в Свищов ще се честват 141 години от освобождението на града и общинското ръководство подготвя богата културна програма по повод празника.

Творческа среща с поета Георги Драмбозов и новата му книга на руски език „Северная муза“ ще постави началото на двудневната програма. Срещата ще се състои от 17.30 часа на 26 юни, в двора на къщата музей „Алеко Константинов“. По-късно същата вечер, на амфитеатър „Калето“ жителите и гостите на Свищов ще могат да са насладят на концертна програма, представена от фолклорен танцов състав „Творецът“, с художествен ръководител и хореограф Явор Узунов.

На съдбовната за Свищов дата – 27 юни, програмата ще продължи с празничен благодарствен молебен по повод 141 години от освобождението на Свищов, който ще започне от 9.00 ч. в храм „Света Троица”. По традиция  от 10.00 ч., в зала №1 на Община Свищов ще се проведе тържествена сесия на Общински съвет – Свищов, на която официално ще бъде удостоен новият почетен гражданин на Свищов. След тържествената сесия, на Братската могила в м. „Паметниците” ще се отслужи заупокойна панихида за загиналите в Руско-турската война, и ще се проведе церемония по поднасяне на венци и цветя в памет на всички знайни и незнайни воини, дали живота си за освобождението на Свищов и България.

Програмата за празника на града ще завърши на централния площад „Алеко“ с Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, които от 21.00 часа ще представят пред свищовската публика най-новия си концерт-спектакъл „Осмото чудо“.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)