Валери Симеонов се обяви против оставката на Росица Димитрова

Животът

20-06-2018, 14:07

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя е много добър професионалист, недопустимо е да бъде пожертвана, заяви вицепремиерът

Вицепремиерът Валери Симеонов се обяви против решението на премиера Борисов да приеме оставката на зам.-министъра на труда и социалната политика.

Росица Димитрова се раздели с поста си след разразил се скандал със скъпа нейна командировка до САЩ в разгара на протестите на майките на деца с увреждания.

 „Тя е в моя ресор, това не е съгласувано с мен. Категорично заявявам, че тя е един добър професионалист. Трудно се създават, за да се харчат по такъв лесен начин и то за такива безумни обвинения”, заяви пред журналисти в столицата Симеонов, цитиран от Нова телевизия.

Симеонов защити Димитрова за това, че е пътувала до САЩ в бизнес класата на самолет.

„Купен е два дни преди това и няма други билети. Не беше предвидено. Не можеше да не отиде. На такова ниво не може да не е представена България”, заяви Симеонов.

Той обаче изтъкна, че на място Димитрова е спала в общежитието на посолството.

„Не мога да приема една такава оставка да бъде лесно подписана и одобрена", добави вицепремиерът.

Валери Симеонов обясни, че е разговарял с премиера Бойко Борисов и го е уведомил, че е несъгласен с приетата от него оставка на Росица Димитрова.

„С оглед на сериозните сътресения, които понесе това министерство, мисля, че е недопустимо да бъде пожертвана. По този начин се саботира работата на министерството и тъй като то е в моя ресор, аз като вицепремиер имам отговорност и не мога да се съглася, че тази оставка ще бъде приета, без да бъде съгласувана с мен”, заяви Симеонов.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)