Д-р Кристиян Кирилов отново събра председателите на Общински съвет – Свищов

Мисия

20-06-2018, 17:05

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Срещата се провежда за втора година и има амбицията да стане традиционна

През 2017 година, по повод 140 години от създаването на Първото общоградско управление в България, председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов покани на среща всички демократично избрани председатели на Общински съвет – Свищов. Една година по-късно той отново инициира такава среща на председателите, с надеждата тя да са превърне в традиционна.

Проф. Борислав Борисов (1995 – 1999), инж. Павел Павлов (1999 – 2003), проф. Андрей Захариев (2003 – 2007), инж. Иван Хараламбиев (2007 – 2008), Милен Манолов (2008 – 2011) и г-жа Светлана Георгиева (2011 – 2015) с удоволствие приеха поканата на д-р Кристиян Кирилов, и на 20 юни, в Свищов заедно проведоха една интересна и ползотворна среща. По време на нея, освен разговори свързани с развитието на общинското управление през годините, те обсъдиха и актуални обществено значими въпроси, по които настоящият председател на пропусна да се допита до мнението на своите предшественици. „Всеки председател на Общински съвет трябва да умее да се вслуша в опита на тези преди него, да отсее най-ползотворното и да го приложи в своята работа. Само така може да е спокоен, че е преодолял субективизма и надгражда.“ – това каза настоящият ръководител на местния парламент д-р Кристиян Кирилов.

Като гостоприемен домакин, д-р Кирилов покани своите гости да си направят обща снимка за спомен в обновената Зала 1 на община Свищов, от която многократно са ръководили работата на Общински съвет. Това даде старт на поредица от общи снимки, които председателите си направиха във фоайето, в Гербовата зала и пред обновената сграда на Община Свищов. На всички тях липсваше само председателят на Общински съвет – Свищов от 1991 до 1995 година, г-н Пламен Минев, който не присъства на срещата по основателни причини.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов