СК „Зоки” с Гран При за най-добър клуб и хореограф от феста „Вълшебен свят”

Велико Търново Лайф

21-06-2018, 18:10

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Търновските танцьори се конкурираха със 104 клуба и школи от 13 държави

С гала концерт с изпълнения на най-добрите танцьори от трите дни и награждаване завърши XII Международен танцов фестивал „Вълшебен свят“, който се проведе в гр.Хасково. Изявиха се петнайсетте най-добри групи и формации, като великотърновският спортен клуб „Зоки” участва с 2 хореографии и с танца „Краят на съвременният диктатор” стана абсолютен шампион в тази категория, като спечели Голямата купа, чек за 1 000 лв. и стипендия танцът да участва безплатно на Международният танцов турнир в гр.Наполи /Италия/ през ноември 2018 г.  

Голяма гордост за клуба е, че за Гала концерта бяха избрани и най-малките състезатели с танца ”Кой сега е шампион” по хореография на помощник-треньора Гала Захариева, който се класила на 12 място в битка с доста по-големи и по-опитни танцьори.

Тази година форматът събра рекорден брой участници – над 1500 танцьори от 104 танцови школи от 13 държави – Кипър, Гърция, Русия, Унгария, Швеция, Украйна, Италия, Франция, САЩ, Румъния, България. Наградата за хореограф на фестивала получи Зорица Радловска, ръководител на търновския клуб „Зоки”, което е най-голямото признание.

Стипендии за обучения в Италия и Щатите от директори на академии и балетни театри за обучения и професионално развитие на световно ниво спечелиха солистите на клуба – Гала Захариева, Камелия Къндева, Мила Ангелова и Боян Тотев.

Общо 18 златни, 11 сребърни и 14 бронзови медала спечелиха соловите и дуетни танци на клубът. Във възрастова категория „БЕБЕ” най-малките танцьорки на клубът Дея Косева и Никол Крушевска и с двата си дуета спечелиха злато.

Във възрастова категория „Мини” с медали се окичиха – Станислава Коева, Емили Димитрова, Гергана Минчева и Мария Витанова, в категория  „ДЕЦА”  със злато си тръгнаха – Ема Павлова, Траяна Петрова, Дани Йорданова, Преслава Драгомирова и Дони Петров.

При „Юноши” за първо място се пребориха Леонора Петкова, Младен Христов, Мартина Павлова и  Кристофър-Александър Петров. В най - оспорваната и силна възрастова група „Сеньори” – злато за Гала Захариева и Камелия Къндева, сребро за Мила Ангелова, сребърен и бронзов медал за Ивена Коджейкова и бронз за Боян Тотев.

От общите групи и формации в различните стилове и възрасти от общо 18 танца представени от великотърновските танцьори – 9 са на първо място, 5 на второ и 2 на трето място.

„Благодарности към организаторите за обективното журиране на професионалното международно жури, перфектната организация и високото ниво на състезателите, което надминава много други конкурси, провеждани извън България. Адмирации и към родителите на състезателите от великотърновския клуб, които и финансово и морално са най-голямата подкрепа и благодарение на тях и трудът на състезатели и пом.треньорите Гала Захариева, Камелия Къндева, Мила Ангелова и Полина Кинова СК „Зоки” - Велико Търново за втори път тази година е на международно състезание и за втори път е обявен за най-добрият клуб.” – каза Зорица Радловски.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов