Връчиха дипломите на випускниците на ПМГ „Васил Друмев”

Животът

21-06-2018, 18:34

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С най-висок успех е Елина Лишкова

145 възпитаници на ПМГ „Васил Друмев” получиха дипломите си на тържество в конферентната зала на Община Велико Търново. Випускниците завършват средното си образование с най-висок среден успех на матурите в областта. Много добър 5,21 е успехът на първия държавен зрелостен изпит по български език и литература, а на втория – много добър 5,42. Осем са пълните шестици по математика, 6 по английски език, 5 по физика и астрономия и 1 по български език и литература. Деветнадесет ученици са получили оценки между 5,99 и 5,90, обобщи директорът на гимназията Ангел Гушев.

С най-висок успех е Елина Лишкова. Тя е постигнала резултат отличен 6,00 и на двата изпита. Следват я Елица Добрева  и Цветомир Павлов – с успех отличен 5,96,  и Габриела Петрова  със среден успех от двете матури отличен 5,95.

„На добър час” на учениците пожела Пенка Игнатова, директор на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”. „Бъдете щастливи и успели хора. Знайте какво и защо го искате. Мисля, че по такъв начин всеки ваш момент ще бъде смислен миг”, каза Игнатова.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов