До 30 юни продават промоционални билети за „Сцена на вековете“ 2018

Мисия

22-06-2018, 07:00

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Осем заглавия и три съпътстващи събития са в афиша на фестивала

До 30 юни са в продажба промоционални билети за III Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“.  До тази дата има отстъпка  в цената за едно събитие и билетите за сектори  С1 и В са 25 лева, а за сектор А – 30 лева.

8 заглавия – опера, балет, оперета и мюзикъл са в афиша на тазгодишното издание на фестивала „Сцена на вековете“. На откритата сцена в Двореца на средновековните български царе най-добрите си спектакли за сезона ще покажат балет „Арабеск“, Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“-Велико Търново и оперите от Бургас, Варна и Русе.

„Сцена на вековете“ 2018 стартира на 7 юли с балета „Ромео и Жулиета“. Оперните заглавия са „ Мадам Бътерфлай“ (14 юли), „Луд Гидия“ (3 август), „Джоконда“ (11 август) и Аида“ (18 август).  Под звездите на Царевец ще могат да се видят и три мюзикъла – „Зоро“ (21 юли), „Криворазбрана цивилизация“ (27 юли) и  „Човекът от Ла Манча“ (5 септември).

Фестивалът има и съпътстващи събития в Летния театър на Велико Търново, където ще са концертите  „Класика§ Джаз с Хилда Казасян“. (6 юли), „Опасен чар“ (17 юли) и „Обичайните заподозрени“  (24 август).

Билети за всички събития от „Сцена на вековете“ 2018 се ппродават в мрежата на www.eventim.bg и Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ № 5 в старата столица.

Само в Туристическия информационен център се предлагат пакетни билети за основната програма на фестивала на Царевец.   Те са три вида: Колекция Събрано – за всичките 8 заглавия;  Колекция Опера и балет - билети за 5 спектакъла (оперите „Мадам Бътерфлай“, „ Луд Гидия“, „Джоконда“, „Аида“ и балетът „Ромео и Жулиета“); Колекция Мюзикъл- билети за 3 спектакъла (мюзикълите „Зоро“, „Криворазбрана цивилизация“ и „Човекът от Ла Манча“).

„Сцена на вековете“ е първия у български оперен фестивал на открито,  Първите две издания са през 1985 и 1987 година, а от 2008 година музикалният форум на крепостта Царевец е ежегоден.

Домакин на престижното събитие е община Велико Търново. Тазгодишното издание е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2018-2019.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)