Над 400 деца дадоха старта на Лятната полицейска академия в община Велико Търново

Мисия

22-06-2018, 12:32

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Заместник - областният управител инж. Детелина Борисова приветства участниците

Заместник - областният управител инж. Детелина Борисова приветства участниците в осмото издание на Лятна детска полицейска академия. "За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя за началото на поредната Лятна детска полицейска академия. Това е един успешен проект, доказал се през времето и одобрен не само от организаторите, но харесван и от децата. Той е резултат от успешното сътрудничество между местната власт, органите на реда и неправителствения сектор. Приветствам инициативата, която дава възможност на децата и младежите да усвоят нови знания и умения, които допринасят за тяхната сигурност, насърчаване на спорта и здравословния начин на живот. Използвам възможността, да изразя своето искрено уважение към всички Вас, които работите усилено за организирането и провеждането на тази инициатива. Приемете моите най-искрени пожелания за здраве, спорна работа в бъдещите проекти", каза в приветствието си заместник областният управител.
Стотици деца за пореден път ще участват в занимания, които ще се провеждат през цялото лято в 20-е младежки центрове в населените места от общината.
Над 400 участници  днес дадоха старт на мероприятията на стадиона в Килифарево. Децата от клуба на младия огнеборец в с. Самоводене и Областната дирекция на МВР направиха атрактивна демонстрация.
Лятната полицейска академия е дело на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, ОД на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Подкрепа оказват от Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Съюза на пивоварите в България и Национален военен университет „Васил Левски“. По време на откриването Съюзът на пивоварите отличи най-добрите творби в конкурс за рисунка, в който участваха деца от 20 населени места общината. Неправителствената организация обяви четирите проекта на младежките центрове, получаващи финансиране по програма „Устойчиви инициативи и партньорство“.
През летния сезон децата и младежите, станали част от инициативата „Лятна полицейска академия“, ще узнаят кои са най-разпространените престъпления и как да се предпазят от тях, как да противодействат на агресията, как да се пазят от трафик на хора и какви са правилата за безопасността на движението. Ще има и серия от занимания по оказване на първа помощ, за реакция при пожари и други бедствия. Кампанията акцентира също върху спорта, здравословния начин на живот и създаването на приятелства.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)