Благотворителен мач събира средства за търновската педиатрия

Мисия

24-06-2018, 08:00

Снимка:

velikotarnovo.utre, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Вече са се записали отбори от полицията и общината

За втора поредна година ще се проведе  благотворителният футболен турнир за купата на с.Габровци. Идеята за събитието се роди още миналата година, когато домакинът на събитието Христо Медникаров потърсил съдействие за организацията на турнира в Община Велико Търново, разказа общинският съветник в постоянната комисия за младежки дейности и спорт в местния парламент Жельо Желев. „В местния парламент се стремим да разширим дейността. Да излезем от кабинетите, така да се каже, и реално да проверим на място какво може да се организира като мероприятие на територията на общината, за да може да бъдат активни младите хора”, категоричен е той.

С подкрепата на експерти от местната администрация се проведе първото издание на турнира, в което се включиха отбори от различни институции и частни фирми. Така, замисляно като чисто спортно събитие, в един момент състезанието се превръща в благотворителна кауза, в рамките на която са събрани около 1500 лв. за лечението на болно дете. Тази година спортният празник ще се проведе на 21 юли, а събраните средства отново ще бъдат предоставени за здравето на децата, уточни още Желев.

„Решихме да помогнем материално на детското отделение в търновската болница, разговаряли сме с управителя д-р Точков, той сподели какви са техните нужди. Имат нужда и от консумативи, и от легла. Спрямо сумите, които съберем – ще направим, каквото можем, за да помогнем”, сподели младият съветник.

Почти всички участващи любителски отбори са от Велико Търново. До момента е ясно, че в надпреварата ще се включи тим от структурата на МВР, ще бъде сформиран отбор от Общината, НСОРБ също са заявили желание да участват на турнира, сподели още Желев. Няколко са и записалите се частни фирми, колко ще са всички участници ще стане ясно до края на месеца.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов