Прокуратурата иска постоянен арест за мъж, спипан с наркотици

Крими

25-06-2018, 13:51

Снимка:

Апелативна прокуратура

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Задържаният е осъждан с влязла в сила присъда

Районна прокуратура- Горна Оряховица задържа за 72 часа и внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на мъж,  държал наркотици.

Прокуратурата е привлякла Н. Н. в качеството на обвиняем по чл. 354а, ал.3 , т. 1 от НК. - за това, че на 23.06.2018 г без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, в имот в местността «Под арбанашко бърдо», държал наркотични вещества - 20 грама марихуана и 8 грама метаамфетамин. Същият е осъждан за държане на наркотични вещества, с влязла в сила присъда от пет месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок. Деянието, предмет на настоящето обвинение е извършено в изпитателният срок на предходното осъждане на дееца. За извършеното престъпление, законът предвижда наказание от една до шест години лишаване от свобода и глоба в размер от 2 000 лв. до 10 000 лв.

Деянието е разкрито във връзка с проведена мащабна полицейска акция на криминалистите от РУ – Г. Оряховица срещу наркоразпространението, в петък и събота.

 След докладване на случаят,  Районна прокуратура – Горна Оряховица е внесла незабавно искания за одобрение на извършване на процесуалноследствени действия  - претърсване, изземване и оглед. В събота са проведени разпити пред съдия  на свидетели.

Под ръководството на Районна прокуратура – Горна Оряховица продължават действията по разследването.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов