С еко инициатива в Свищов отбелязват Международния ден на река Дунав

Мисия

25-06-2018, 16:05

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ще се проведе акция за почистване при местността Паметниците

Всяка година на 29-и юни се чества значението на река Дунав като обединител на Европа и люлка на живота на континента. Провеждат се многобройни образователни събития, акции за почистване на бреговете от отпадъци, разнообразни празнични фестивали и други обществени мероприятия.

Тази година на 28-и юни (четвъртък) по инициатива на Еко Партнърс, с подкрепата на Община Свищов, Басейнова дирекция Дунавски район, и най-вече гражданите, от които предимно ученици, ще се проведе акция за почистване брега на река Дунав при местността Паметниците, край Свищов. Еко инициативата ще стартира в 16.00 часа на 28 юни, а за нея вече са заявили участие около 60 деца и учители от СУ „Д. Благоев“. Всички жители на крайдунавския град могат да се включат в организираното мероприятие, като на място представители на Еко Партнърс ще им предоставят чували, ръкавици и интересни образователни материали на тема „Река Дунав“.

Река Дунав е един от главните източници на отпадъци в Черно море и нейното опазване, и опазването на екосистемите в басейна е от огромна важност. С реализирането на такива акции ще се повиши информираността на населението, относно замърсяването на водите и ще се допринесе за по-чисти води на реката и морето.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов