Театър „Българска армия“ гостува на горнооряховска сцена с постановката „Много шум за нищо“

Животът

25-06-2018, 07:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спектакълът ще се играе на 4 юли от 18.30 ч.

Театър „Българска армия“ гостува на горнооряховска сцена с постановката „Много шум за нищо“ по Уилям Шекспир. Спектакълът ще се играе на 4 юли (сряда) от 18.30 ч. в НЧ „Напредък – 1869“.

“Любовта тук е и като предложение да се случи, и като възможност да се постигне. А основанията това да стане са наглед повече от благоприятни: млади хора, обладани от любовно чувство, съответните любовно-еротични игри, за да бъде то – чувството, активирано, затвърдено, възнаградено с взаимност и накрая успокоено в щастлив брачен съюз. Но, както винаги при Шекспир, цялото това романтично описание се оказа една голяма привидност. Всъщност “Много шум за нищо” е текст за невъзможността любовта да се случи, да се постигне, да се разкаже.

В ролите публиката ще види актьорите Иван Радоев, Анастасия Ингилизова, Евелин Костова, Милен Миланов, Гергана Данданова, Георги Къркеланов, Веселин Ранков, Мимоза Базова, Ненчо Илчев, Александър Дойнов, Мирослав Пашов, Стойко Пеев, Асен Кобиларов, Калин Иванов, Йордан Алексиев, Йордан Ръсин, Десислава Касабова. Музиката в спектакъла е на Стефан Вълдобрев, а сценографията и костюмите – на Радина Близнакова.

Билети се продават на касата на читалището, а цените са 14.00 лв. и 16.00 лв.

Театралният сезон в Горна Оряховица ще продължи на 27 септември с постановката „На другата сутрин“ на ДТ „Васил Друмев“ – Шумен. Комедията е с участието на Красимир Ранков. На 2 октомври на горнооряховска сцена ще гостува хасковският театър „Иван Димов“ с пиесата „Морска сол“. Ролите в спектакъла са поверени на Милена Маркова, Добриела Попова, Асен Блатечки и Алексей Кожухаров. На 9 октомври с мюзикъла „Криворазбраната цивилизация“ ще гостува МДТ „Константин Кисимов“ – Велико Търново.

Всички билети, резервирани до 26 август и закупени до 31 август – ще ползват допълнителна отстъпка. Справка и резервация на тел.: 0886 436 456

Касата на читалището работи в делнични дни от 11:00 до 18:30.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов