Детските отдели в библиотеката в Търново са с удължено работно време

Животът

28-06-2018, 09:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През делничните дни ще приемат своите посетители до 18:30 часа

С удължено работно време ще работят през лятото двата детски отдела на Регионалната народна библиотека „П. Р. Славейков” във Велико Търново – филиалите „Славейче” и „Бузлуджа”. През делничните дни библиотекарите ще приемат своите посетители до 18:30 часа.

Весело и забавно е през лятото в детските отдели. В днешния ден във филиал „Славейче” доброволките Калина Костадинова и Мария Ангелова от СУ „Емилиян Станев” подготвиха гатанки, логически пъзели и езикови игри, заедно с децата от „Алианц лингва” с педагог Грета Стоянова. „Много верни отговори събраха близнаците Васил и Ивайла Йосифови. Всяко дете се представи, като разказа за училището, в което учи. Благодаря на доброволците”, акцентира библиотекарят Виктория Роглева.

Изминалия Еньовден пък във филиала на културната институция бе поставен венец с билки, брани от третокласничката Никол Косеркова от ОУ „Бачо Киро”. Всеки, който мине под венеца, ще бъде здрав през цялата година, допълни Роглева.

Тя припомни, че в ход е лятната кампания „Ела в библиотеката”. Инициативата е под патронажа на председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов и е насочена към всички ученици от учебните заведения в общината. Целта е да се активизира интересът на децата към книгите, провокирайки ги да четат. Кампанията ще излъчи победител за читателите, заели и прочели най-голям брой книги от всички клонове на великотърновската библиотека. Преносима игрова конзола ще получи големият победител, ще има и други награди – таблет и четец за електронни книги.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов