84 шофьори, извършили транспортни престъпления в областта, са наказани през 2018 г.

Крими

29-06-2018, 13:38

Снимка:

Апелативна прокуратура

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От тях 59 са шофирали след употреба на алкохол или дрога

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново 84 шофьори са наказани за извършени транспортни престъпления от началото на годината до сега. При 47 от случаите прокуратурата е работила по бързи производства, при които разследването е приключено и извършителят е предаден на съд и е осъден в изключително кратки срокове.  Срещу лицата, осъдени за извършени транспортни престъпления, прокуратурата е внесла в съда 38 споразумения, 33 обвинителни акта и 13 предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност. Осъдени са 59 лица за шофиране след употреба на алкохол /33 лица/ или наркотично вещества /26 лица/. Наказани са  8 човека за управление на МПС в срока на изтърпяване на принудителна мярка, 8 – които при управление на МПС са причини значителни имуществени щети и 9 - за управляване на нерегистрирано по надлежния ред МПС.

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд И. А.  за това, че на 27.03.2018 г., в землището на гр. Дебелец, общ. Велико Търново, управлявал  лек автомобил „Мерцедес 250 Д“, с концентрация на алкохол в кръвта си 2,80 на хиляда, установено по надлежния ред.

На съд е предаден и Й. Й. за това, че на 17.06.2018 г. на път Стражица – Свищов,  управлявал лек автомобил „Санг Йонг Мусо“, с концентрация на алкохол в кръвта си 2,15 на хиляда, установено по надлежния ред, след като бил осъден за същото престъпление.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов