Президентът уважи празника на Павликени

Животът

30-06-2018, 10:46

Снимка:

Президентство на РБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Румен Радев пожела на жителите на града да предадат своето трудолюбие и патриотизъм на идните поколения

„Античен и вечен“ – това е изписано на герба на Павликени. С право жителите му се гордеят с богатото историческо минало на своя роден край, защото от Античността през Средновековието, до бурните години на Възраждането в десетилетията след Освобождението, Павликени винаги е бил важен регионален център. Това заяви президентът Румен Радев в слово си по случай 75 години от обявяването на Павликени за град.

„Миналото на града е белязано със славни мигове в борбите за национално освобождение на българския народ, а предприемчивият и борбен дух на вашите предци, участвали в борбите за национално освобождение, за църковна независимост и за духовно развитие, открояват важни моменти от нашата история и са основата, на която вие днес стъпвате“, допълни Румен Радев.

Президентът призова жителите на града да съхранят своето трудолюбие, любов и всеотдайност за просперитета на този край, за опазването на богатото историческо минало и за пренасянето през времето на ценностите, завещани им от техните деди, на идните поколения.

По-рано президентът Радев проведе среща с кмета на града инж. Емануил Манолов и ръководството на Общината. Изграждането и разширяването на републиканската транспортна инфраструктура в Северна България, която да засили свързаността между населените места и да насърчи интереса на инвеститорите към региона, беше водещият акцент на срещата. Кметът Манолов открои и необходимостта от по-бързото изграждане на обходен път около Павликени, който да изведе извън града пътния трафик.

По време на посещението си в Павликени държавният глава прие строя на почетния караул на Националната гвардейска част. Румен Радев поднесе цветя пред паметника на загиналите за България.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов