Прокуратура и защита обжалват условна присъда за полицай, приел 40 лв. подкуп

Крими

01-07-2018, 12:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Делото е насрочено за идната седмица в Апелативен съд Велико Търново

Полицай, поискал и приел подкуп от 40 лв., жали условна присъда и глоба от 2 000 лв.

Със своя присъда от 04.05.2018г. Окръжен съд – Велико Търново признал подсъдимия Андрей Х. М.  за виновен в това, че на 19.02.2017 г. , около 02.30 ч. в гр. Свищов, в качеството си на старши полицай в група „Охранителна полиция“ в Районно управление – гр. Свищов, поискал и получил дар от Т. И. Т. от гр. Левски сумата от 40 лева, за да не състави актове за установени административни нарушения, допуснати от Т. И. Т., А. А. Т, Р. Р. С и З. З. Б. Четиримата не използвали обезопасителни колани, въпреки че колата е била фабрично оборудвано за целта. Единият от пътуващите в автомобила пък с невалидна лична карта.

Окръжен съд – Велико Търново определил наказание от 2 години лишаване от свобода на полицая, изтърпяването на което отложил с изпитателен срок от 4 години (условно), както и да заплати 2000 лева глоба в полза на държавата.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивен протест от Окръжна прокуратура – Велико Търново и въззивна жалба от защитника на подсъдимия.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов