Гимнастичките на „Етър Елит” с достойно представяне на Държавното първенство

Спорт

01-07-2018, 09:29

Снимка:

СК Етър Елит

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Клубът създава елитна група състезателки

130 момичета участваха в Държавно първенство по художествена гимнастика „А“ категория за девойки младша възраст до 10 години и девойки младша до 12 години. Надпреварата се проведе в морския курорт Камчия. При по - малките „Етър Елит“ бе представена от Кармен Стефанова и Микаела Коларова в индивидуалното състезание и от ансамбъла. 
При по- големите се състезаваха76 момичета. Великотърновката Гергана Данаилова спечели второ място на въже, четвърта е на обръч и пета в многобоя. Медалът е първи за нея от шампионат на страната, занимава се с художествена гимнастика от пет години. Съотборничката й Симона Стойчева е осемнадесета в многобоя, където великотърновският клуб бе представен и от Калина Косева, която също игра много добре.
Междувременно Управителният съвет на СК „Етър Елит“ взе решения, свързани с учебно- тренировъчния процес. Групите трениращи деца се разделят на три- елит гимнастички, гимнастички и подготвителни групи. В първата категория влизат картотекирани момичета, желаещи да се занимават с художествена гимнастика, които ще представят клуба, града и България в състезания. Във втората група са децата, които ще вземат участие на състезания от масов спорт и естетическа групова гимнастика. В подготвителните групи са включени момичетата, които изучават основни двигателни действия, подготвящи ги да навлязат в гимнастиката.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)