Даниел Панов награди призьорите от Европейското младежко първенство по ориентиране

Спорт

01-07-2018, 17:03

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Надпреварата събра над 500 състезатели от 35 държави

Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи церемонията по награждаване на призьорите от Европейското младежко първенство по ориентиране, чиито три етапа се проведоха във Велико Търново, край Елена и край Лясковец. Надпреварата събра над 500 състезатели от 35 държави.

Даниел Панов благодари на организаторите на шампионата за избора на дестинация. Той пожела на всички състезатели отново да се върнат в България и Велико Търново и да продължат да опознават българската история, култура, традиции и обичаи.

В категорията за момичета до 16 години златните медали бяха за Швейцария, сребърните – за Финландия, а бронзовите – за Чехия. Четвърти останаха момичетата от Унгария, а българските състезателки заеха престижното пето място. Шести остана тимът на Русия. В категорията за момчета до 16 години шампион стана Чехия, втори се класира отборът на Финландия, трети – тимът на Франция. Швейцария, Унгария и Русия заеха четвъртото, петото и шестото място.

Момичетата от Швеция заеха първото място в категорията до 18-годишна възраст, следвани от Норвегия, Финландия, Чехия, Австрия и Швейцария. В категорията мъже до 18-годишна възраст златото бе за Франция, среброто – за Финландия, бронзът – за Норвегия. Местата от четвърто до шесто заеха атлетите от Швеция, Швейцария и Русия. Отборната купа бе за Финландия.

Европейското първенство бе организирано от Българската федерация по ориентиране, Спортен клуб „Трапезица – 1954“, Туристическо дружество „Трапезица – 1902“, общините Велико Търново, Елена и Лясковец.

В церемонията по награждаването участваха също кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова, Мария Силвия Вити – член на съвета на Международната федерация по ориентиране, доц. Атанас Георгиев – председател на Българската федерация по ориентиране, народният представител Весела Лечева.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)