Празник „Безопасно лято за деца ни“ организира ВМРО – Велико Търново

Животът

03-07-2018, 14:44

Снимка:

ВМРО

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Събитието се осъществи съвместно с младежката структура на БЧК

В търновския парк „Дружба“ Женската организация на ВМРО-БНД – Велико Търново проведе обучителен детски празник под надслов „Безопасно лято за децата ни“. Събитието се осъществи съвместно с младежката структура на Българския червен кръст – Велико Търново и Парти агенция „Феличита“.

„През летните месеци децата прекарват голяма част от времето си навън - в парка, на улицата, зад блока. През това време децата стават реални участници в пътното движение - по тротоара, на платното, на седалката в автомобила, с велосипед, скутер, тротинетка. Нека ги предпазим от инциденти и ги научим на основните правила за движение по пътя“ – призоваха организаторите.

Под формата на игри и танци децата постепенно се запознаваха с основните правила за безопасно движение по пътищата, правилата за пресичане на пътното платно, а също и с начините за бързо оказване на помощ на пострадал при пътен инцидент. Младежите от БЧК демонстрираха няколко бързи и лесни начина за превързване на наранено място.

„За съжаление, Велико Търново не е достатъчно добре уредено по отношение безопасността на децата ни по улиците на града. Липсват много пътни знаци, а голяма част от пешеходните пътеки са заличени. Има какво да се направи и по въпроса с детските площадки в междублоковите пространства“ – подчертаха от Женската организация на ВМРО-БНД.

На събитието присъстваха народният представител доц. Милен Михов, заместник областният управител на област Велико Търново Ивета Кабакчиева, председателката на Женската организация на ВМРО-БНД д-р Юлия Тонкова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов