Гл. инсп. Илиян Личев получи почетния знак на министър Валентин Радев

Животът

04-07-2018, 15:34

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

93 служители на Областната дирекция бяха наградени в навечерието на професионалния си празник

С почетен знак трета степен от министъра на вътрешните работи Валентин Радев е награден гл. инсп. Илиян Личев, началник сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – В. Търново. Той е отличен за постигнати високи професионални резултати. 26 служители от Областната дирекция са наградени с  парични награди от главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов. С „писмена похвала“ от директора на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов са отличени 57 служители, а други 8 са получили похвала от началника на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново комисар Стефан Николов.
Наградите бяха връчени на тържествено съвещание, което се проведе на 4 юли 2018 г. в киносалона на Областната дирекция. На тържеството бяха наградени и победителите от традиционния турнир по футбол на малки врати и състезанието по стрелба с пистолет „Макаров“. В надпреварата за най-точен мерник се включиха служители от всички структурни звена на Областната дирекция на МВР – В. Търново и 9 представители на медиите в региона. Тя се проведе на 2 юли 2018 г. на стрелбището на НВУ „Васил Левски“. Най-точен мерник сред представителите на медиите демонстрира Светослав Стефанов, фоторепортер на в. „Борба“, в отборната надпревара първи се класира екипът на в. „Янтра ДНЕС“.
В отборното класиране на служителите на МВР първото място грабна сектор „Пътна полиция“, с общо 124 точки, от максимални 160. Първи в индивидуалното класиране със 72 точки от максимални 80 се нареди Захари Георгиев от РУ – Свищов.
Турнирът по футбол се проведе на 2 и 3 юли 2018 г. на комплекс „Спортно Търново“. В надпреварата се включиха 6 отбора от структурните звена на ОДМВР – В. Търново и РД „ПБЗН“ – В. Търново. Първото място и купата на директора на Областната дирекция спечели отборът на РД „ПБЗН“ – В. Търново.  
Директорът на Областната дирекция на МВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов и заместникът му комисар Христо Христов поздравиха служителите за празника, като им пожелаха преди всичко да са здрави и още много професионални успехи.
Демонстрации със служебно куче и патрулен автомобил бе проведена в парк „Марно поле“ във В. Търново. Днес и утре във всички Районни управления в областта се провеждат демонстрации и мероприятия по повод празника.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов