Горнооряховски родители готвят протест след инцидент с момиченце в детска градина

Животът

05-07-2018, 08:21

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Необезопасен шкаф пада върху 4-годишното дете, то е с тежка травма на носа

Протест с искане оставката или дисциплинарното уволнение на директорката на горнооряховската детска градина „Бодра смяна” организират родители, чиито деца ползват услугите на заведението. Протестът е насрочен за 8 ч. на 16 юли. Причината е тежък инцидент с 4-годишно момиченце, скрит от обществеността от ръководството на детската градина. Пръв за инцидента, обаче съобщи областния ежедневник „Янтра днес” и случаят доби популярност.

 

Преди дни необезопасен шкаф пада върху лицето и тила на малкото момиче, след опит за вземане на конструктор от опасната мебел. По твърдение на родителите в момента на инцидента в занималнята не е имало учител, а децата са гледани от помощния персонал. Момичето постъпва в болница, където се извършва операция. Фрактурата на носа се оказва много тежка, тъй като момиченцето е с два счупени хрущяла, освен това е травмирано от преживяното.

 

„Детските градини трябва да са сигурно и спокойно място за нашите деца - каквато очевидно не е ДГ "Бодра смяна" в Горна Оряховица. Престъпно безхаберие - така можем да определим поведението на Жанета Иванова - директор на детската градина. Обединяваме се в искане на нейната оставка или дисциплинарно уволнение! Отправяме апел към ръководството на Община Горна Оряховица да вземе нужните мерки това никога повече да не се повтори!” – настояват родителите.

 

Оказва се, че след инцидента не е извикана Спешна помощ, въпреки травмата на момиченцето. Директорката дори не е уведомила община Горна Оряховица, че се е случил подобен инцидент.

„След инцидента Жанета Иванова се опитва да излезе в отпуска, без да уведоми община Горна Оряховица и без да и бъде разписана такава, за да се покрие, докато всичко се размине! До ден днешен отпуската й не е разписана! За капак в коментари пред медиите, директорката обяснява, че детето има вина за инцидента! За всички тези нейни действия искаме тя да напусне заеманата от нея позиция!” – категорични са родителите от железничарския град.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов