Световно известен архитект ще оценява проектите в Международния конкурс за нов градски център на Велико Търново

Мисия

05-07-2018, 07:13

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Андреа Д`Антраси ще изнесе и публична лекция на 27 юли в старата столица

Световно известният архитект Андреа Д`Антраси пристига във Велико Търново като част от авторитетното жури, което ще оценява проектите в Международния конкурс за нов градски център, който общината обяви. Андреа Д‘Антраси ще изнесе и публична лекция – тя ще бъде на 27 юли 2018 година в голямата зала на Общината. Събитието ще започне в 18,00 ч. 
Именитият архитект придобива солиден опит с участието си в редица чуждестранни проекти в САЩ, Италия, Австралия и Китай, сред които „Международно летище Шънджън Бао'ан Нов терминал 3“, „5-то Авеню Армани Ню Йорк“, магазин в Рим, Masterplan в Савона и други. 
Андреа Д‘Антраси е регистриран архитект в Италия и Швейцария, асоцииран партньор в MAD architects – Europe („МАД архитекти – Европа“). Играе ключова роля в концептуалните конкурси за дизайн, обявени от MAD.
До 20 юли включително продължава приемането на проекти в Международния конкурс за нов градски център на Велико Търново. Професионалната надпревара включва две неразривно свързани части: градоустройствено решение/концепция за целия терен на Старото военно училище и проект за строителството на първата сграда – Експозиционен център. Журирането ще се състои в периода 27-29 юли.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов