Италианка грабна приза „Огърлицата на Десислава” във Велико Търново

Спорт

05-07-2018, 08:41

Снимка:

ОП Спортни имоти

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Илария Джиованенели спечели в оспорвана битка с великотърновката Мария Ангелова

Над 130 състезателки от четири държави участваха в Осемнадесетото издание на международния турнир по художествена гимнастика „Огърлицата на Десислава“. Надпреварата се организира от клуб “Етър Елит“ с подкрепата на Община В. Търново. В многобоя при жените се включиха представителки на Италия, Кипър, Турция и България. Победителка стана италианката Илария Джиованенели в оспорвана битка с великотърновката Мария Ангелова. Гимнастичката от Модена взе трофея с обща оценка от 39.767, от съчетанията си с обръч, топка и лента. Състезателката на „Етър Елит“ завърши с 39.666 точки в многобоя. Представителката на клуба- домакин игра с топка, бухалки и лента. Именно съчетанието с топка донесе златния медал и огърлицата на Джиованенели. Трета завърши Калина Богоева от „Грация“ /Варна/, четвърта е друга етърки- Ралица Николова.
Огърлицата на Илария Джиованенели и призът „Ангелина Иванова“ на личната и треньорка- Мария Беатриче бяха връчени от директора на ОП „Спортни имоти и прояви“- Петко Павлов. 
Индивидуално Илария стана победителка на обръч и топка при жените. На бухалки и лента първа е Мария Ангелова. Съотборничката й Ралица Николова взе сребро на обръч.
В съпътстващия турнир „Купа Търновград” първа при жените завърши Калина Богоева, която отнесе трофея във Варна. Втора е Ралица Николова, трета Денислава Георгиева от „Грация“.
Във финалите на отделните уреди Ралица Николава е победителка на бухалки и се окичи със сребро на лента.
“Етър- Елит“ се представи силно в купа „Търновград“ и при подрастващите гимнастички, и ансамблите, където извоюва множество медали.
В съпътстващата церемонията по закриването програма се включиха ансамбълът на майките на гимнастички от великотърновския клуб, момиченца от подготвителната група и отборът на котките, събрали аплодисментите на публиката с вдъхновена игра.
За първи път турнирът „Огърлицата на Десислава” се провежда във В. Търново през 1976 г. и се печели от Красимира Филипова. През годините носителки на трофея са ставали Кристина Гюрова, Лили Игнатова, Юлия Байчева, Нели Атанасова, Мария Петрова, Теодора Александрова, словенката Душица Еремич, италианката Жулиета Канталупи, Силвия Митева, Симона Пейчева, Сара Стайкова, Невяна Владинова и Катрин Тасева.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)