4-годишният Николай и 6-годишният Йоан се включиха в еко проява в Свищов

Мисия

05-07-2018, 15:08

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Почистиха брега на река Дунав в местността Паметниците

Инициатива за почистване на брега на река Дунав се проведе в местността Паметниците, край Свищов. В еко акцията, организирана от Еко Партнърс и община Свищов по повод Международния ден на река Дунав, взеха активно участие ученици и учители от СУ „Д. Благоев“, жители на Свищов, представители на ОП „Чистота – Свищов“ и ТП „Държавно горско стопанство“ – Свищов. Най-малките участници в организираното мероприятие бяха 4-годишният Николай и 6-годишният Йоан, които заедно със своите родители и по-малкото им братче – 8-месечният Пресиян, бяха изключително активни и дадоха един чудесен пример за приемственост между родители и деца. Сред участниците имаше още няколко семейства, които заедно със своите деца показаха отговорно отношение към околната среда и еко равновесието на река Дунав. Усмихнатите млади хора от училище „Димитър Благоев“ отново бяха  сред първите изявили желание и показали отговорна гражданска позиция, с участието си в организираното мероприятие.

Представителите на Еко Партнърс предоставиха на участниците интересни образователни материали във връзка с разделното изхвърляне на отпадъците и опазването на околната среда, а в края на ползотворната акция всички получиха брандирани торбички от плат предоставени от Басейнова дирекция „Дунавски район“, което чудесно съвпадна с отбелязания на 3 юли международен ден без найлонови торбички.

Като представител на община Свищов, заместник-кметът Бедри Алиев благодари на Анна Минева от Еко Партнърс за повеждането на съвместната инициатива, а на децата и жителите на Свищов за загрижеността и съвестното отношение към опазването на брега на река Дунав и околната среда. Организаторите си пожелаха това да се превърне в една от многото бъдещи инициативи, които да провокират интереса на повече граждани.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)