Педагогика на обучението по физическо възпитание е най-популярната специалност във ВТУ

Животът

06-07-2018, 11:42

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Вече са записани за студенти по държавна поръчка 64 души

Във Великотърновския университет се отбелязва истински бум на интереса към специалността педагогика на обучението по физическо възпитание, една специалност, която подготвя не само учители, но и треньори, мениджъри и други спортни специалисти. Вече са записани за студенти по държавна поръчка 64 души, предстои записването най-малко на още 40. Заедно с приетите срещу заплащане общият брой на студентите първокурсници ще нарасне до 150 души. Специалността се превръща в една от най-популярните и многолюдни специалности във Велико Търново. Голяма заслуга за това се пада на катедрата по теория и методика на физическото възпитание, чиито преподаватели се ползват с висок авторитет не само в страната, но и в чужбина.

Заедно с останалите студенти от горните курсове по физическо възпитание и магистрите по спортна педагогика общият брой на обучаващите се е около 500 души, т.е. колкото е броят на обучаемите е един средено голям български факултет и колкото е целият състав на някои малки университети и колежи.

В университета вече е обявено първото класиране по специалности и факултети, като записването на приетите студенти ще бъде от 9 до 11 юли. Местата по държавна поръчка са заети на 93 процента. От Бюрото за кандидатстудентска информация, реклама и прием коментират, че тази година сякаш ще забравят какво е това „няма студенти“. Възвръща се интересът към хуманитарните и учителските специалности, в които е именно силата на университета във Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов