Проф. д-р Любомира Попова е областен координатор към Националната стратегия за учене през целия живот

Мисия

06-07-2018, 12:36

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Областният управител участва в тематична дискусия в Габрово

Областният управител проф. д-р Любомира Попова бе избрана за областен координатор към Националната стратегия за учене през целия живот.  Заедно с областния управител на Габрово Невена Петкова те участваха в обсъждане на въпроси и теми, свързани с пътищата и мерките за повишаване на уменията на възрастните. Дискусията, която се проведе в Габрово, е част от мащабния национален консултативен процес, който се провежда в България по отношение повишаване на уменията на възрастните.
Семинарът бе открит от Областния управител на Габрово Невена Петкова и Георги Маринов – началник на Регионалното управление на образованието и заместник-областен координатор за Габрово за учене през целия живот. В разговорите участва и Цанко Стефанов - главен експерт Регионално развитие в Областна администрация Велико Търново. Валентина Дейкова от Министерството на образованието представи целите на стратегията за учене на възрастни. Членовете на екипа на националния координатор за учене на възрастни представиха основните акценти и препоръки относно повишаване на уменията на възрастните. 
В рамките на дебата бяха обсъдени приоритетните целеви групи, вкл. чрез доразвитие и надграждане на дискусиите от други събитията на националния координатор. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов