Община Горна Оряховица започна процедура по дисциплинарно наказание след инцидента с дете в ДГ „Бодра смяна”

Мисия

06-07-2018, 13:56

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Родителите продължават да настояват за уволнението на директорката Жанета Иванова-Атанасова

„По повод станалия в края на миналата седмица инцидент в ДГ „Бодра смяна“, при който пострада 4-годишно дете, от Община Горна Оряховица са предприети незабавни законови действия. Взети са писмени обяснения от директора на ДГ „Бодра смяна“ Жанета Иванова-Атанасова. След депозирането им в деловодството на Общината, е започната процедура по дисциплинарно наказание по Кодекса на труда. В кратък срок за изясняване на случая ще бъдат събрани сведения и становища от експерти, Обществения съвет към детската градина и Регионалното управление на образованието – Велико Търново, след което ще се предприеме налагане на законова санкция съгласно Кодекса на труда.” – това е официалното становище на община Горна Оряховица по повод тежкия инцидент с 4-годишно момиченце, станал преди броени дни. э

Тогава необезопасен шкаф пада върху лицето и тила на малкото момиче, след опит за вземане на конструктор от опасната мебел. По твърдение на родителите в момента на инцидента в занималнята не е имало учител, а децата са гледани от помощния персонал. Момичето постъпва в болница, където се извършва операция. Фрактурата на носа се оказва много тежка, тъй като момиченцето е с два счупени хрущяла, освен това е травмирано от преживяното. Оказва се, че след инцидента не е извикана Спешна помощ, въпреки травмата на момиченцето. Директорката дори не е уведомила община Горна Оряховица, че се е случил подобен инцидент.

Родители, чиито деца ползват услугите на заведението, готвят протест с искане оставката или дисциплинарното уволнение на директорката на горнооряховската детска градина „Бодра смяна”

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов